Commerce City Business Network
Image default
Business

Een laadpaal voor de auto thuis

Je kent het wel: net een nieuwe auto en een ritje maken. Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht dan wil je er, logisch ook, zoveel mogelijk in rijden. Iedereen mag je auto zien en dat gebeurt natuurlijk aan de hand van een ritje. Met deze temperaturen buiten van 25 graden of meer wordt dat al snel warm. Daarom zet je ieder ritje de airco aan. De airco heeft wel invloed op hoelang je auto vol blijft. Je hebt namelijk een elektrische auto gekocht. Gelukkig zijn er genoeg laadpalen in de buurt, maar na een tijdje stoort het je misschien. Beter kun je nu al alle opties open houden en eens kijken naar de opties om een laadpaal te kopen. Benieuwd naar je eigen laadpaal kopen? Lees dan verder.

 

Waar op letten?

Wil je thuis een laadpaal hebben dan heb je al snel een aantal dingen nodig, hier moet je op letten. Zo moet je kijken naar welke laadpaal er bij je auto past. Het zou zonde zijn als je laadpaal straks niet past. De meeste auto’s hebben een een-fase lader. Zoek dit toch even uit. Ook moet je kijken naar of de laadpaal bij je meterkast past. Hier moet deze namelijk op worden aangesloten. Als je meterkast geen aansluiting nodig is dan is dat ook geen probleem, maar dan moet je meterkast een beetje worden aangepast. Als laatste moet je kijken naar de persoonlijke situatie. Als je iedere dag de hele accu leegrijdt is een laadpaal wel handig.

 

Kosten

Toch is de auto laden ook niet gratis, ook niet als je thuis een laadpaal hebt staan. Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt is het wel goedkoper om thuis te laden. Hoeveel het precies kost is lastig te zeggen, dit hangt af van het accu formaat, maar ook van de prijs van de energieleverancier. De kilowattprijs ligt op ongeveer €0,23 cent.

 

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen